Flashtoernooi2012

Afgelopen zondag 22 april hebben 27 deelnemers gestreden voor de finaleplaatsen van het 31ste Flashtoernooi. Ondanks dat er minder deelnemers waren vergeleken met vorige edities, werd er fanatiek getafeltennist, om zoveel mogelijk punten te verdienen voor de verenigingsbeker en om individueel zo ver mogelijk in het toernooi te komen.

Twee maal werd er een vier-manspoule gespeeld, waarna iedereen gegarandeerd in de kwartfinale van het Flashtoernooi stond. Na die zeven wedstrijden werd toch echt het kaf van het koren gescheiden.
De finales werden tegelijkertijd gespeeld, waardoor er op vier tafels volop actie te zien was.

In de vierde klasse waren de vrouwen de baas (de 3de en 4de plek waren tevens besteed aan vrouwelijke deelneemsters), waarbij Esther de Bruin van TTV SBM in een spannende finale aan het langste eind trok tegen Roel van den Berg van WETAC. In de derde klasse was het Henk Vermeer van de Wiekslag, die Rik Konings van Flash wist te verslaan. Kon dan de finale in de tweede klasse gewonnen worden door een deelnemer van Flash? Helaas, Walter Bröcheler probeerde het wel, maar moest de overwinning laten aan een sterk spelende Tuur van Gestel van ANB Administraties. Van beiden bijzonder knap, omdat Walter had gewonnen van de sterke jeugdspeler (volgend jaar senior) Kevin de Bijl van Unicum, en Tuur eenmaal goed onderuit was gegaan tijdens de thriller tegen zijn zoon Mike van Gestel. In de eerste klasse was het een all-Flash-final. Clubkampioen David Saunders stond tegenover voorzitter Jeroen Goes. Vooraf werd gedacht dat dit een makkelijke wedstrijd voor David zou worden. Echter, Jeroen beet zich steeds meer vast in de rally's, waardoor hij met zijn verdedigende spel steeds vaster werd. Helaas zette David net op tijd een extra offensief in, waardoor hij met 3-1 de 1ste klasse op zijn naam wist te schrijven. De derde en vierde plek gingen respectievelijk naar Sebastien Degoussee van TTV Bergeijk en Paul van Daal van TTV Veldhoven. Vooral de halve finale tussen Sebastien en Jeroen was er een om van te smullen, daar het met veel rally's pas beslist werd in de vijfde set.

Na de wedstrijden werden de prijs uitgereikt. Daarbij was de verenigingsbeker dankzij de eindsprint van Henk Vermeer voor De Wiekslag. De hele dag werd de lijst voor die prijs aangevoerd door De Wiekslag, TTV SBM Tilburg en TTV Veldhoven, maar door de winst van Henk Vermeer in de finale (en het optreden van Petro v/d Bos in de poules) ging De Wiekslag er met de felbegeerde prijs vandoor.

Wij hopen dat iedereen een sportieve dag en vooral gezellige dag heeft meegemaakt en wij hopen alle deelnemers volgend jaar terug te zien!

Roel van der Linden.

Uitslagen: