Als je lid bent van TTV Flash dan kun je naast recreatief je in de NTTB-competitie en/of T.L.E. competitie spelen. De NTTB-competitie is voor zowel jeugd als senioren. De T.L.E. is alleen voor senioren.

logo zuidwest NTTB competitie

Tijdens elk schooljaar zijn er twee competitieseizoenen; de voorjaars- en de najaarscompetitie. De voorjaarscompetitie loopt van januari tot april en de najaarscompetitie loopt van september tot december.
Een competitieteam bestaat uit drie of meer spelers. Per wedstrijd spelen er drie spelers. Deze spelen allemaal een keer tegen drie spelers van de tegenstander. Ook wordt er één dubbelpartij gespeeld.
Zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie bestaat uit 10 competitieavonden/middagen; 5 wedstrijden worden thuis gespeeld, de andere 5 uit. In totaal zijn er 10 tafeltennispartijen per speelavond/middag. Het team dat de meeste partijen wint, wint de competitiewedstrijd; de uitslag is dus altijd 10-0, 9-1, 8-2, 7-3.. etc.

In de NTTB competitie wordt gespeeld met het 11-punten-systeem (regels van de NTTB). Een competitiewedstrijd heb je gewonnen als je 3 games gewonnen hebt. Je kunt per partij maximaal 5 games spelen (dan is het dus een 3-2 eindstand, maar je kunt ook met 3-0 of 3-1 verliezen/winnen).
Door de NTTB worden er ook ranglijsttoernooien en meerkampen georganiseerd. Door het meespelen in de competitie en het deelnemen aan deze toernooien kun je jouw licentie (de sterkte waarin je speelt) verbeteren. Er wordt voornamelijk competitie gespeeld in de afdeling Zuidwest (Brabant/Zeeland). Alleen landelijke jeugdteams moeten soms verder reizen.
Het vervoer naar uitwedstrijden of toernooien wordt door de spelers zelf geregeld. Van ouders van jeugdteams wordt verwacht dat zij 1 à 2 keer per competitieseizoen een uitwedstrijd rijden.

NTTB-kampioenteams worden door het bestuur van TTV Flash altijd gehuldigd met een mooi kampioenshirt!

Aanvangstijden competitie NTTB
De thuiswedstrijden van de NTTB voor de Flashjeugd worden op zaterdag gespeeld van 10.00 - ±13.30 uur. De meeste NTTB-teams van de Flashsenioren spelen hun thuiswedstrijden op vrijdag vanaf 20.00 uur. Op zaterdagmiddag spelen het jeugd Flash 1 (landelijk) en drie seniorenteams hun wedstrijden vanaf 14:00 uur. Voor actuele speeldata wordt verwezen naar de jaarkalender op www.ttvflash.nl.

Clubkleding
Tijdens competitiewedstrijden of toernooien is het verplicht om het clubshirt van TTV Flash te dragen. Deze shirts zijn bij de Sport Technische Commissie ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) verkrijgbaar. Verder dien je in een zwarte (korte) broek en zaalschoenen (dus zonder zwarte/donkere zolen) te spelen.


Sportpas/Bondsnummer
Net als bij veel andere sporten, heb je als competitiespeler bij TTV Flash een sportpas/bondsnummer nodig. Deze wordt door TTV Flash voor jou aangevraagd. Deze sportpas moet je met competitiewedstrijden en toernooien altijd bij je hebben. Op deze pas staat jouw bondsnummer. Onder dit nummer sta je bij de NTTB geregistreerd. Dit nummer moet je altijd invullen op het wedstrijdformulier dat wordt gebruikt om tijdens de competitie de eindstanden bij te houden.

Competitiegids TTV Flash
Aan het begin van elke competitieperiode wordt er een (digitale) competitiegids gemaakt. In deze gids staan een heleboel gegevens en informatie over de competitie. Ook zijn de speelschema's van alle NTTB-teams hier terug te vinden.

Competitieleiders
Zowel voor de jeugd als voor de senioren zijn er competitieleiders. Deze regelen alles met betrekking tot de competitie: dit zijn;
-    NTTB jeugd: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
-    NTTB senioren: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
-    TLE: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De competitieleiders zorgen ervoor dat alle wedstrijduitslagen worden doorgegeven. Mochten er wedstrijden verzet moeten worden, dan moet dit altijd in overleg met de competitieleiding.
Tussentijdse competitiestanden en persoonlijke percentages zijn terug te vinden op www.ttvflash.nl en www.nttb.nl/zuidwest.

Coaches jeugdteams
TTV Flash streeft ernaar om voor elk NTTB jeugdteam een eigen coach te regelen. Deze coach is alle wedstrijden van het desbetreffende team aanwezig. De coach helpt de jeugd met het invullen van het wedstrijdformulier, geeft tips tijdens de wedstrijden, etc. Ook wordt er geprobeerd bij ranglijsttoernooien en meerkampen altijd een individuele coach te regelen voor de deelnemende jeugdleden. TTV Flash is altijd op zoek naar nieuwe jeugdcoaches. Lijkt het je wat (ook al is het maar incidenteel), meld je dan aan bij onze Sport Technische commissie ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).


LogoTLE T.L.E. competitie (Tafeltennis Liga Eindhoven)

Het doel van de T.L.E. is het recreatief tafeltennis in Eindhoven en omgeving te promoten. De T.L.E. competitie loopt van september tot mei.  In de T.L.E. competitie wordt nog gespeeld volgens het aloude 21-punten-systeem. Naast de competitie wordt er jaarlijks een enkel-toernooi georganiseerd, waarbij per categorie wordt uitgemaakt wie de sterkste is.
De aangesloten verenigingen houden ook hun eigen jaarlijkse toernooien, zoals bijvoorbeeld het Flash/T.L.E. dubbel-toernooi en het Open Geenhoven-toernooi. De bij de T.L.E. aangesloten verenigingen bestaan uit NTTB-tafeltennisverenigingen, maar ook buurtverenigingen en bedrijfsverenigingen. De thuiswedstrijden van de T.L.E. competitie vinden op donderdagavond plaats vanaf 20.00 uur.

Een T.L.E. wedstrijd wordt, net als bij de NTTB, gespeeld door 2 teams van elk 3 spelers. Een wedstrijd bestaat uit 9 games enkelspel en 1 game dubbelspel, waarbij iedere set 1 setpunt oplevert. Een game wordt gewonnen als een speler 2 games heeft gewonnen.
Een wedstrijd wordt gewonnen als een team meer dan 5 gamepunten heeft gescoord, het winnende team krijgt hiervoor 2 wedstrijdpunten, de tegenstander krijgt 0 wedstrijdpunten. Eindigt de stand in 5-5, dan krijgen beide teams 1 wedstrijdpunt. Ook voor de T.L.E.-spelers geldt dat ze in het clubtenue van TTV Flash hun competitiewedstrijden en toernooien moeten spelen.
Voor meer informatie (o.a. de speelschema's en tussenstanden) wordt verwezen naar de website van de T.L.E.: www.ttle.nl

Sport Europe

Pingpongbaas

 logo PingPongbaas

Inloggen Pingpongbaas

 

Wedstrijden deze week

 

Jeugd

Geen wedstrijden bekend.


Senioren

Geen wedstrijden bekend


TLE

Geen wedstrijden bekend