Jullie kennen vast wel die reclame van een batterijmerk met roze konijntjes en hun trommeltjes. Helmut Grams en Joost van den Buijs weten sinds vorige week wat het is om zo'n roze konijntje te zijn. Zoals jullie misschien weten vervangen beide spelers de door zweepslagen getroffen Henri Tegenbosch.

Het bal werd geopend op woensdag bij Taveres. Dat was voor ons als oud-Taveres-leden weer Memory Lane Revisited. Aangevuld met Hein Rutjes speelden we als Flash 1 in de TLE tegen de toekomstig kampioen. Dat we niet veel kans hadden wisten we op voorhand. Alleen Hein slaagde er in een game te winnen en zodoende kwamen we op een weinig verrassende 10-0 nederlaag. Ach ja, de drank in het studentensportcentrum is goedkoop en door de vroege sluitingstijd ben je op tijd thuis.

Donderdag speelden we in dezelfde samenstelling thuis tegen Renata 2. Dat team stond één plaats boven ons en daar zouden we toch echt kans tegen moeten hebben, zeker sinds wij kunnen rekenen op onze Meisterspieler. De tegenstander kwamen echter naast vaste krachten James Geraerts en Eric Maijers op de proppen met invaller Ben Cornuyt. Die James die traint evenveel als hij praat, dus die maakt gestaag vorderingen. Ben heeft al minstens honderd jaar balgevoel en ervaring, dus dat is ook een lastige tegenstander. En Eric wil nog wel eens van zichzelf verliezen, maar daar had hij deze avond blijkbaar weinig zin in. Dat lukte hem alleen tegen Helmut. Kortom, een kansloze 9-1 nederlaag en nog vaster op de elfde plaats in de competitie. Nog een geluk dat het in de TLE nauwelijks uitmaakt met hoeveel dat je verliest. Aangezien James pas na enen ophield met praten werd het een latertje.

Vrijdag wisselden we Hein in voor Appie en traden we ineens onder de naam Flash 3 aan in Valkenswaard. Leuke accomodatie, alleen de invalideningang is wat apart. Moet je maar eens rechtdoor de zaal in kijken vanuit de kantine. De week ervoor hadden we onze handhavingskansen doen toenemen door met 8-2 van Best te winnen, dus we begonnen vol goede moed aan de wedstrijd tegen de andere degradatie-concurrent. Roze konijntje Helmut had het echter gehad. Sinds Bayern München Louis van Gaal als trainer heeft gehandhaafd is Helmut van slag en heeft hij eigenlijk geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld. Dat hij onderuit ging tegen Peter van der Sande was nog te billijken, maar de verliespartijen tegen Ton Bogers en Peter de Wit waren eigenlijk onnodig. Wel eens tegen Ton Bogers gespeeld? Heel apart. Je hebt in de tweede game de neiging een ambulance te gaan regelen, want het gehijg, het gesteun en de zweet-afveegpauzes aan de overkant nemen per game toe. Ondertussen word je wel links en rechts gepasseerd door onhoudbare forehand topspinballen. Joost wist het als enige te rekken tot een vijfde set, waarna hij natuurlijk moeiteloos met 11-0 won. Appie wist nog de eerste wedstrijd tegen Peter de Wit te winnen, volgens Peter omdat hij nog niet ingespeeld was, maar wij weten natuurlijk beter. Daar bleef het echter bij ondanks hartstochtelijke aanmoedigingen en taktische tips van Henri en Helma die waren komen kijken (klasse trouwens!). Een 8-2 nederlaag dus en dat telt wel even aan in de NTTB. Gelukkig kon ik Helmut op de terugweg om half twee 's nachts nog opvrolijken met Ierse volksmuziek. Dat had hij wel nodig na die deprimerende Ronnie-van-de-Sjonnies-muziek van de week ervoor.

Conclusie: drie wedstrijden in de week moet je aan de jongere generatie overlaten. Hoewel? We zijn natuurlijk gewoon te vroeg gestopt, we hadden de hele week moeten tafeltennissen. Immers: 0-10, 1-9, 2-8, .... We hadden de laatste wedstrijd dan tenminste met 6-4 gewonnen!

Joost van den Buijs