cl2013 overzicht

Zaterdagavond 25 mei was het dan zover, de duitse Finale Champions League 2013 tussen FC BAYERN MÜNCHEN en BORUSSIA DORTMUND. Een mooie gelegenheid de duitse avond van 2011 dunnetjes over te doen. Samen kijken naar het Duits onderonsje, de nummer 1 en nummer 2 van de Bundesliga tegen elkaar in de finale CL in London, op het heilige Wembley gras. Vooraf even bij de bekende mede organisatoren gevraagd of er interesse was, en die bleek er te zijn. De eerste voorzichtige inschatting was dat we zo'n 20-25 man zouden kunnen verwachten. De werkelijke opkomst bleek achteraf echter veel ruimer uit te vallen. Volgens de barmensen Piet en Mario telde de kantine zeker een man of 45-50.

Jan Berkers had een Borussia fanclub binnen zijn familie opgetrommeld en probeerde na het startsein gelijk de zaal mee te krijgen voor de geel-zwarten. Iemand waagde het zelfs een "Scheiss Bayern" fan-sjaaltje in het hol van de leeuw mee te nemen. Jan's introducee groepje werd daarbij ondersteund door DJ Leon die een fel geel hesje omgetoverd had tot een BvB tenue.

Jan Mansvelders, uitgedost als Bayer, leek zijn geld op München te zetten. Ondergetekende zocht natuurlijk medestand en stak gelijk bij aanvang zijn collega Paul Konings een mooi Bayern t-shirt toe, dat Paul maar al te graag aantrok. Ook Paul Hendriks die in Bayern shirt gekleed was en Kyo waren van de partij.

In de gezellig versierde en Duits ingerichte kantine met voornamelijk Bayern attributen begon het vanaf 19:00 uur stilletjes vol te lopen. De eerste duitse 1liter pullen werden gevuld. Leon had gezorgd voor allerlei leuke video's en muziek die op het grote scherm werden getoond. Zo kwam de stemming er al gauw in. De diverse bezoekers konden meedoen aan de voetbalpoule. Naast het raden van de rust en eindstand, mocht men inzetten op de eerste doelpuntenmaker en aangeven of er een verlenging en/of penaltyschieten zou komen.

Bayern lag volgens de bookmakers ruimschoots voor. Toch was het een spannende wedstrijd, vooral de eerste 30 min. Bayern kon niet volgens de recente dominantie het spel maken en lag enkele malen zwaar onder vuur. In het laatste deel van de eerste helft kwam Bayern in zijn spel. Over en weer volgeden spreekkoren als er weer mooie kansen te zien waren. Tijdens de rust werden de hongerige magen bedaard door de gebarbequede worsten met broodjes die verzorgd werden door Roger Jansen. Hier hadden we in eerste instantie op meer eters gerekend, maar de opkomst en eetlust is moeilijk voorspelbaar.

cl2013 barbeque

Pas in de tweede helft scoorde Bayern in de 60 Mandzukic zijn eerste goal. 10 min. Later kreeg Dortmund door een overtreding van Dante een penalty en werd het 1-1. Na enkele kansen wederzijds dreigde er een verlenging aan te komen. Echter na een mooi hakballetje van Ribery nam Robben de bal mee, speelde een verdediger uit en tikte de bal in de 89 Arjen Robben zijn ultieme moment waarmee hij gelijk de gemiste kansen van het vorig jaar rechtzette. Uiteraard werd hij man-of-the-game.De ontlading bij de Bayern aanhang was mega. De zo lang begeerde cup was nu grijpbaar dichtbij.

Na de wedstrijd ging het feest gestaag door en werd menig bierpulletje gevuld. De Dortmund en Bayern fans verzoenden zich en ieders beleving werd uitgewisseld. De 3 winnaars van de poule werden gefeliciteerd nadat ze hun gewonnen consumptiekaarten in ontvangst namen. Paul Konings wist zich verzekerd van een mooie glazen bierpul die hij half gevuld mee huiswaarts nam richting Dommelen (nb: niet zelf achter het stuur natuurlijk, maar opgehaald door een kennis).

Ondanks dat niet iedereen blij was met de eindstand van de finale was men het er wel over eens dat dit weer een leuke happening was, waar we ons nog lang aan zullen herinneren. Overigens zou de week erop wederom een finale met twee duitse ploegen, waaronder Bayern, gespeeld worden: de DFB Pokal tussen VFB Stuttgart en Bayern, zodat de versieringen eigenlijk hangen blijven konden,maar toch maar besloten het geheel de dag erop af te breken en de spullen weer op te bergen.

cl2013 proost

Bedankt iedereen die is komen kijken en natuurlijk vooral degenen die meegeholpen hebben dit een geslaagd evenement te maken.

Klik hier voor de foto's ....

Helmut