Vrijdagavond 17 mei was het dan eindelijk zover. Het kamp waar menig jeugdlid en begeleider een heel jaar naartoe leeft; Hasselt!
Een Pinksterweekend Hasselt staat altijd garant voor mooi weer, gezelligheid, BBQ, veel tafeltennis en voetbal. In de loop van de jaren is gebleken dat dit een geweldig moment is voor de jeugd om elkaar eens te leren kennen. Complimenten aan de vele begeleiders die hier ook elk jaar voor zorgen.

Hasselt in de zon

Nadat een aantal begeleiders op donderdagavond in de regen vertrokken waren, maar droog in Hasselt aankwamen, om de tenten op te zetten, was het dan eindelijk zover.
Vrijdag om 18:30 werd er dit keer verzameld in de kantine van Flash. Niet om de mooie foto's van voorgaande jaren Hasselt te bewonderen, maar gewoon omdat het regende. Een voor een vertrokken de auto's richting St. Lambrechtsherk (onze uitvalsbasis). Dit jaar met 22 kinderen en 17! Begeleiders.

Eenmaal aangekomen, in een droog Hasselt, werden de luchtbedden opgeblazen, zocht iedereen zijn plekje en werd er nog een tent opgezet. Vervolgens verzamelden we in de grote partytent om gezamenlijk de avond te openen. Jordi Kivits en Helmi Eekels hadden een quiz voorbereid die in vier groepen werd gespeeld. Een mooi moment om elkaar te leren kennen, en vaak ook een garantie voor veel gezelligheid. Nadat de quiz was afgelopen werd er aan de verschillende tafels nog wat gekletst of een kaartspel gespeeld. Rond 23:30 gingen de jongste kinderen tandenpoetsen en naar bed. Om 00:30 gevolgd door de kinderen boven de 16 jaar.

Zaterdagochtend rond 08:15 was het tijd om te ontbijten, een lunchpakket te maken en alle sportspullen te verzamelen. Rond 09:15 vertrokken de eerste teams richting de verschillende zalen. Elke leeftijdscategorie speelt in Hasselt namelijk in een andere zaal. Vanaf 10:00 startten de teamwedstrijden, waarna in de middag elke speler individueel een poulefase moest overleven. Afhankelijk van de resultaten kom je de volgende dag in de hoofd- of troostronde terecht.

Hasselt zaal

Na een lange dag in de zaal zou je denken dat de kinderen vermoeid zijn, maar niets is minder waar. Eenmaal weer aangekomen op het kamp wordt de voetbal al snel gepakt en gaan ze, in het zonnetje, inspelen voor het avondprogramma. Want na heerlijk friet te hebben gegeten is het zover. De jaarlijkse begeleider tegen de jeugd wedstrijd. Het zal jullie niet verrassen dat deze wedstrijd gewonnen is door de.... Begeleiders!
Na de wedstrijd zijn we met zijn allen een heerlijk ijsje gaan eten bij de beste ijszaak van Belgiƫ. Hierna gingen een aantal kinderen nog even voetballen of spelletjes spelen in de grote partytent.

Zondagochtend weer vroeg op voor het ontbijt en weer een dag in de zaal. Wederom eerst de teamwedstrijden en daarna een afvalsysteem in de enkel. Verlies je, dan lig je er uit. Het duurde dan ook niet ontzettend lang voor de meeste jeugdspelers weer op het kamp waren.

Tijdens deze wedstrijden werd door de overgebleven begeleiders de BBQ voorbereid in een prachtig zonnetje. Een aantal ouders kwam nog even langs om mee te BBQ-en! Ontzettend gezellig.

hasselt bbq
Vervolgens werd er nog even gevoetbald, waarnaar we met zijn allen in de partytent verzamelden. Daar waren Allert en Robert spelleider van het weerwolvenspel.
Toen dit was afgelopen werd er nog even gespeeld en was het voor de jongste kinderen bedtijd. De laatste nacht alweer, want maandag was alweer de laatste dag.

Maandag moesten de meeste teams nog 2 wedstrijden spelen. Hierna kwamen ze weer naar het kamp om te zien dat de tenten al waren afgebroken. Tot slot was het dan tijd om te vertrekken, maar niet voordat een aantal begeleiders nog even langs de ijszaak was gereden.

Al met al was het ook dit jaar weer een geweldig kamp! Ik heb er ontzettend van genoten. Dank voor de begeleiding en gezelligheid van iedereen! Speciale dank gaat uit naar Anco en Lilian Kivits die echt er voor zorgen dat dit kamp een geweldig succes is!

Kijk HIER voor meer foto's (heb jij nog leuke foto's van Hasselt ? Mail dan de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Olaf Peeters