Toernooien

Alle Toernooi-nieuws, Toernooi-uitnodigingen en Toernooi-verslagen

Flash nam dit jaar voor het eerst met 2 teams mee aan het Unicum voetbaltoernooi. Dit omdat de clubkampioenschappen voor de jeugd en het Hasseltweekend niet samenvielen met het toernooi, in tegenstelling tot andere jaren. De jeugd kon dus ook meedoen en die kans grepen ze aan. Het seniorenteam dat drie jaar geleden kampioen is geworden, was uiteraard ook weer van de partij, met de bijbehorende hoge verwachtingen.

Jeugd:

De jeugd begon op zijn zachtst gezegd met wat personele probleempjes. Omdat Olaf en gastspeler (de beruchte) Danny Smits te laat waren, moest de wedstrijd tegen Belcrum 1 begonnen worden met 4 veldspelers, in plaats van de toegestane 6.

Reden voor een afslachting zou je zeggen, maar niets was minder waar. Het team hield knap stand tegen de latere kampioen (1-1). Mede dankzij Arthur Peeters, die op zijn dooie gemak halverwege het veld in kwam om het team van zijn broertjes een handje te helpen. Toen Olaf en Danny arriveerden, waren er genoeg man om een zevental op te stellen, maar het bleef het gehele toernooi aanpoten omdat er geen wisselspelers waren. En dat gaat aantikken in het altijd tropische Geldrop. Naast Olaf en Danny bestond het team uit Mart, Robin P., Laurens, Stefan en ex PSV-talent Jordi Kivits. Waarbij moet worden aangetekend dat Olaf in leven werd gehouden door pijnstillers en Stefan zo gaar als een konijn rondliep op het terrein van Braakhuizen.

Ondanks alles was het een geslaagd debuut van het jeugdteam. De kwartfinales werden op een haar na niet gehaald, maar een 11e plaats van de 23 deelnemende teams geeft hoop voor de toekomst.

Senioren:

Dan de senioren. De vaste kern was ongewijzigd: Keeper John, Bram, Leon, Sander, Mike, Tim, Dirk en Jeroen. Nieuw dit jaar was Lex. Een spijkerharde verdediger, zo bleek.

Het team beleefde een droomstart. Alsof ze elke week samen spelen werden de eerste drie wedstrijden simpel met 4-0 gewonnen. De champagne werd al bijna ontkurkt. Tegen Veghel werd het team voor het eerst op de proef gesteld en moest keeper John eindelijk eens gestrekt. Wegens een beter doelsaldo was een gelijkspel echter voldoende om ze voor te blijven, en de uitslag was dan ook een professionele 0-0. 

De laatste poulewedstrijd ging er hard aan toe. Niet gek, want het was een heuse derby tegen Veldhoven. Vooraf ontstond wat angst vanwege het gerucht dat Van Breukelen zich bereid zou hebben gevonden om te keepen voor Veldhoven. Toen hij op het veld verscheen ebde die angst echter al grotendeels weg, omdat je van grote afstand al kon zien dat Van Breukelen na zijn carriere het er flink van genomen heeft; hij zag er alles behalve topfit uit. Uiteindelijk werd hij 3 keer gepasseerd: 3-0.

 

Daarna begon het echte werk: de kwartfinales. De loting in Genève had het team  van Flash gekoppeld aan Arnemuiden. Deze club deed net als Flash met 2 teams mee aan het toernooi maar tot de grote verbazing van onze voetballers kregen ze bijna dezelfde gezichten tegenover zich als eerder die dag in de poulewedstrijd, terwijl dat toch echt een ander team was. Behalve dan de wat mindere Goden, die waren gewisseld voor de sterspelers uit het andere team. Een gang van zaken die in de toekomst zeker voorkomen moet worden.

Ook tegen Arnemuiden ging het er fel aan toe. Spits Dirk Hendrix liep zelfs een ernstige polsblessure op nadat hij onderuit werd geschopt, door een vrouw nog wel. Bikkelhard dat hij is speelde hij gewoon door, maar onderzoek in het ziekenhuis moet nog uitsluitsel geven over de ernst van zijn blessure. Gevolg was dat de dader twee minuten van het veld werd gestuurd door de scheidsrechter. Arnemuiden zette echter doodleuk een andere speler in het veld op de plaats van de weggestuurde iron lady, zodat er van een overtal situatie in het voordeel van Flash geen sprake was. Toen het Flash-team dat in de gaten kreeg waren de rapen gaar. Omdat er geen verdere maatregelen werden genomen door de scheidsrechter kookte vooral John van woede (het stoom kwam uit zijn oren) en was hij niet alert toen Arnemuiden op goal schoot alsof er niks aan de hand was: 1-0. Die klap kwam Flash niet meer te boven en een deceptie was een feit. Protesten bij de scheidsrechter en de UEFA leverden zoals verwacht niks meer op.

Om de troostprijzen spelen was wat het team restte. Logischerwijs lag het niveau gelijk een stuk lager. Mentaal en fysiek was de pijp leeg. In de strijd om plaats 7 en 8 tegen Smash kwam het team desondanks op een 2-0 voorsprong. Mike Adriaans besefte zich echter dat dit de laatste kans was op shoot-outs en schoot de bal in eigen goal. Je zou zeggen dat het schaamrood hem op de kaken moet hebben gestaan, maar hij blinkte van trots na zijn 4e goal van het toernooi. De 2-2 ging er nog niet zomaar in. Ondanks dat de Flash-verdediging het team van Smash geen strobreed in de weg legde, weigerde John een bal door te laten gaan. Uiteindelijk was het ze toch nog gelukt in een 5 tegen 1 situatie. Shootouts dus als afsluiting van het toernooi. Mike begon, probeerde een lobje, maar de bal ging jammerlijk over en naast. Daarna was het de beurt aan Tim. Hij speelde de keeper uit maar wilde het daarna afmaken met een kopbal. Hij miste de bal echter volledig en deze bleef al dan niet even stilliggen op de lijn. Met een sliding probeerde Tim de meubelen te redden en de scheids keurde de bal goed, ondanks hevige protesten van de voorzitter van Smash. Lex schoot daarna de 2e binnen en omdat John weer eens alles tegenhield was een 7e plaats het resultaat van de dag.

Op de afsluitende feestavond met barbecue werd het verdriet verdronken en alweer vooruit gekeken naar de volgende editie, waarin Flash uiteraard weer voor goud gaat.

 

Om 9.30 begonnen 32 spelers aan de jaarlijkse strijd om het clubkampioenschap. Op het laatste moment moesten een aantal afmeldingen nog worden verwerkt door de organisatie, maar dat werd allemaal goed opgelost.

Zoals elk jaar werd eerst het kampioenschap in de ‘eigen klasse’ gespeeld. Iedereen was op sterkte ingedeeld in een of meerdere poules.

Lees meer...

Sport Europe

Pingpongbaas

 logo PingPongbaas

Inloggen Pingpongbaas

 

Wedstrijden deze week

 

Jeugd

Geen wedstrijden bekend.


Senioren

Geen wedstrijden bekend


TLE

Geen wedstrijden bekend